esmaspäev, 20. oktoober 2008

Pirnikook


Väga hea kook! See oli mu esimene pirnikook, retsept suurest raamatust "Koogid. 1000 klassikalist retsepti kogu maailmast"




900 g puhastatud, kooritud õhukesi pirniviile
1-2 spl sidrunimahla
3,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
noaotsaga soola
3 muna
1,5 dl suhkrut taigna sisse + 6 spl suhkrut pirniviiludele
120 g võid




Kasuta kindlasti magusaid, küpseid pirne, (tegin oma aia pirnidest). Pane pirniviilud kaussi, tilguta sidrunimahla peale.
Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga. Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks, sega vahustades juurde kuivained ja sulatatud või. Tõsta pool tainast koogivormi, kata poolte pirniviiludega, pane neile 3 spl suhkrut, siis pane ülejäänud pirniviilud, millele samuti 3 spl suhkrut. Sinna peale tõsta ülejäänud tainas. Küpseta 175-kraadise ahju keskmises vahes 45 minutit kuni tikuga kontrollides jääb tikk puhtaks.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oli tõesti täitsa hea ja huvitav kook :) Tainast tuli mul küll miskipärast natuke liiga vähe, aga ehk asi koogivormi suuruses. Sööjad kiitsid sellest hoolimata :)

Anonüümne ütles ...

Olen seda kooki teinud u viis korda ja õnnestub aina paremini. Teen veidi suurema koguse. Maitsev, julgesin ämmalegi pakkuda :)

Anonüümne ütles ...

Perele väga maitses, nõuavad veel:) Tänan hea retsepti eest!

Anneli T ütles ...

Aitäh! Väga hea õhuline kook tuli.

Anonüümne ütles ...

Kui kolme muna vaht segada 3,5dl jahuga tuleb sealt välja väga paks pudru, ühesõnaga pole mõtet mune vahustada midagi, vaid ainult lahti kloppida. Jahu kogus on ka liiga suur, sest kook jäi väga kuiv. Tainast tuli tõesti liiga vähe, et ei jagunud seal midagi seda pooleks jagada. Retseptis on midagi valesti. Olen teinud kunagi tuttava retsepti järgi vedelama keeksi taigna moodi õunakooki, kuhu segati õunatükid taigna sisse, midagi sellist võiks olla pildi järgi. Hirmus magus tuli ka see pirnikuivik, mida keegi ei söönud.

Related Posts with Thumbnails